Mr. Daphne Hulsewé, LL.M.

Advocaat sinds 2000

Opleiding:

Nederlands recht te Groningen, Postdoctorale studie Lucht- en ruimterecht aan het Institute for Air and Space Law, McGill university Montreal Canada.

Werkervaring:

Van 2000 tot 2007 advocaat te Amsterdam en Alkmaar.

Specialisatie:

Burgerlijk procesrecht, Lucht(vracht)recht. Ondernemingsrecht, Financieel Recht.

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP), Vereniging Corporate Litigation.

Omschrijving:

Daphne heeft een groot deel van haar jeugd in het verre Oosten doorgebracht, vanwege het werk van haar vader. Zij is tweetalig (Engels en Nederlands) opgevoed en heeft na haar studies Internationaal recht en Nederlands recht in Nederland, ook Lucht- en Ruimterecht gestudeerd aan de McGill universiteit in Montreal, Canada.

Die internationale opleiding komt haar van pas bij de procedures die zij gezamenlijk met advocaten ter plaatse voert in Engeland, Ierland, België, etc. Niet alleen wat betreft de juridische taal, maar ook voor het inzicht in het betreffende lokale recht en het leggen van verbanden met Nederlands recht. Ook heeft zij daardoor een breed netwerk aan internationale juristen en advocaten opgebouwd, dat snel is in te schakelen.

Na een tijdje voor een middelgroot kantoor in Amsterdam en Alkmaar te hebben gewerkt, is Daphne overgestapt naar Bos & Partners Advocaten. Haar motto is: “beter voorkomen dan genezen,” maar als het niet anders kan, dan gaat de beuk erin. Vanzelfsprekend in nauw overleg met de cliënt.

Talen: Engels, Nederlands en Frans
Hobby’s: Kyokushinkai karate, paardrijden en het lezen van Engels literatuur en non-fictie.